PRIN TRIBUNALE

Jurnalul National, 13 Mai 2007
"
Pe 15 februarie 2006, la aproape doi ani de la accident, pe rolul Judecatoriei Focsani este procesul 743/2005. Lista celor care i-au dat in judecata pe cei considerati vinovati de dezastrul de la Mihailesti, Ion Gherghe, Mihai Guna si Ionel Neagoe, e lunga cat un pomelnic, grefiera oboseste tot citind in jur de 40 de nume. Unii nu sunt prezenti, dar au platit avocat ca sa-i reprezinte, insa nici acestia din urma nu s-au prezentat: "Le-au luat banii amaratilor si isi bat joc de ei, nici nu vin la proces", spune soptit Anica Barbu, mama cameramanului de la Antena 1. Putini sunt cei care mai vin: familia Barbu, familia Popescu, mama si matusa Elenei Popescu, reporterul Antenei 1. La alte infatisari nici martorii nu s-au inghesuit sa vina, ca dovada luna trecuta, cand familiile celor care constituie partea civila in proces au plecat asa cum au venit. Inculpatii s-au prezentat de fiecare data.
La infatisarea din februarie audierile celor 11 martori au durat 8 ore. Trebuia sa fie vizionata ca proba si caseta filmata de Ionut. Nu a mai fost timp. Gabriel Hurlup, seful de post de la Mihailesti, scapat printr-o minune dumnezeiasca de la moarte, nu a venit, desi ar fi putut clarifica multe lucruri. Contactat de Jurnalul National cu cateva zile inainte de proces, a zis ca poate va veni, daca se va simti bine. Si acum ii mai ies bucati de material prin piele ce trebuie scoase prin operatie, "amintiri" ale groaznicului accident."

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai grav macel din Romania provocat de un tir nu are vinovati...Atunci cine a distrus atea destine? cine a naruit vieti nevinovate...cine a schimbat cursul atator vieti? neatentia si iresponsabilitatea unor oameni comozi si inconstienti a rupt in bucati nu numai corpuri ci si fiecare particica din sufletele celor ramasi.Odihneasca-se in pace cei pierduti in accidentul oribil de la Mihailesti.Va indemn pe toti sa luptati pentru dreptate, pentru ca adevarul sa iasa la iveala..si mai ales pentru acei oameni care nu meritau o moarte atat de CUMPLITA!

Anonim spunea...

Timpul nu vindeca ranile. Adevarat. Insa, tot asa de adevarat este faptul ca nimic altceva decat o educatie solida nu vindeca prostia. Daca, fara sa fii acum chimist de meserie cunosti faptul ca azotatul de amoniu poate ajunge usor un explozibil puternic, atunci iti esti si tie si altora de folos avand potentialul de a salva si viata ta si vietile nestiutorilor din jurul tau (care, dupa cum s-a vazut, sunt cata frunza si cata iarba). Daca in plus erai chiar acolo la timpul si la locul potrivit, acum erai unul din eroii nefericitei intamplari. Un erou nestiut si neapreciat de nici una din televiziunile astea care nici macar acum nu pun degetul pe rana preferand sa-si ascunda vina pe care o au in moartea accidentala a unor angajati ai lor trimisi la locul unui dezastru in desfasurare fara nici un instructaj temeinic si prealabil. Sigur ca e mai convenabil pentru vinovati sa-si numeasca victimele eroi si sa faca emisiuni lacrimogene. Fiindca nimeni nu explica faptul ca stiinta de carte salveaza vieti, la un alt moment, din alte pricini, dupa un alt scenariu tot atat de previzibil, alti oameni isi vor pierde viata din nestiinta. Propun sa-i sarbatorim ca eroi cat inca sunt in viata. Ar fi cu siguranta mai placut si pentru ei si pentru familiile lor. Bafta!

Anonim spunea...

Revin,
A nu se intelege ca doar televiziunile alea sunt vinovate. Transportatorul e vinovat. Si autoritatile sunt vinovate. Azotatul de amoniu e un transport special. Si transportatorul si autoritatile aveau obligatia legala sa monitorizeze strict acest transport. La primele semne de pericol, si transportatorul, si pompierii, si orice alta autoritate prezenta si cu atributii in acest sens trebuiau sa inchida drumul si sa impiedice accesul persoanelor pe cel putin 100m in jurul camionului. Bafta in Romania asta a ingerilor! ... daca ma intelegeti ce vreau sa spun.

Anonim spunea...

daca nu veneau acolo ca sa fure.( asa cum s.a mai intamplat cu un alt tir incarcat cu bere ) nu pateau nimic. sa fi stat acasa . Aici ma refer strict la localnici. Nu ai fost acolo ca sa stii ce s-a intamplat.

Anonim spunea...

sa fii stat acasa si cameramanu si aia. ca sa isi ia bani pe filmari sa fie ei primii care dezbat subiectu .au patit ce au patit. Asa sunt toti . Sa vada ei ce se intampla . Prosti voi astia care comentati