ÎNCĂ O DRAMĂ FĂRĂ VINOVAŢI

Jurnalul Naţional, 5 octombrie 2007
"Cei trei inculpaţi din procesul exploziei de la Mihăileşti din mai 2004, când 18 oameni au murit, au fost achitaţi. Decizia a fost luată ieri de magistraţii Tribunalului Vrancea. Ion Gherghe – directorul Combinatului Chimic Doljchim care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe – administratorii celor două societăţi de transport implicate în incident, sunt acum liberi. În urmă cu jumătate de an, o instanţă inferioară îi condamnase la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi la plata a 3,2 milioane de lei noi şi 430.000 de euro daune materiale, dar sentinţa a fost infirmată. Nici decizia de ieri nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în zece zile.REACŢII. "Cum este posibil să moară 18 oameni şi să nu fie nimeni vinovat? Îşi bat joc pur şi simplu de noi", a spus Anica, mama cameramanului Antena 1 Ionuţ Barbu, decedat în urma exlpoziei. "Pentru ce s-a întâmplat acolo cine este vinovat? Nimeni? Pentru moartea unor oameni nu există justiţie? Este strigător la cer! Îmi pare rău pentru copilul meu care a murit ca un înger, nevinovată. Pe ei îi achită, iar eu tot fără copilă sunt. Eu nu mai am copilul lângă mine acum... Sper din tot sufletul ca la ultima şansă să se facă dreptate pentru copiii noştri!", a spus mama jurnalistei Elena Popescu, moartă şi ea în urma tragediei."
Romania Libera, 5 octombrie 2007
"Fostul director al combinatului Doljchim Craiova, singurul inculpat in dosarul Mihailesti, prezent vineri la Tribunalul Vrancea, Ion Gherghe, a sarit in sus de bucurie cand a auzit ca judecatorii l-au achitat in aceasta cauza, informeaza Rompres."

61 de comentarii:

Realitatea lui Petria spunea...

Justiţie de rahat, judecători de rahat!

Anonim spunea...

suntem in Romania ce va mai mira ? astia suntem asta e ... un roman fura ia 4 ani un ministru corupt doarme pe bani !

gobe spunea...

suntem o tara de hoti,prosti,curve si ...politicieni asta e

Anonim spunea...

De ce ne mai miram?Doar traim in Romania,TARA TUTUROR POSIBILITATILOR.Imi pare sincer rau pt cei ce-si plang mortii,dar imi pare si mai rau pentru constiinta celor ce fac parte din asa zisa JUSTITIE. Sau,pardon,constiinta e ceva necunoscut pentru ei. Vinovatilor,rusine sa va fie! Victimelor,mergeti mai departe cu procesele,poate intr-o buna zi se va cunoaste DREPTATEA si in tara a carui cetatean mi-e rusine sa fiu!

Anonim spunea...

E Romania anului 2007...si asa va fi! ASTA pentru ca nu avem atitudine, FIECARE DINTRE NOI!

Anonim spunea...

Rusine! Au murit oameni, chiar nu conteaza? E vina lor pentru ca isi faceau datoria? Atunci ce ne mai mira ca parlamentarii voteaza in bascalie cu spirine...ca politistii criminali sunt in libertate...ca pe sosele se respecta legea junglei, iar politia gaseste numai scuze...ca...samd

Mai departe spuneti dumneavoastra domnilor ziaristi, aratati in fiecare zi aceste nedreptati! poate intr-o buna zi , vom fi miscati si noi, si vom inceta sa mai inghitim nemerniciile astea!

nu semnez pentru ca imi doresc sa fiu in asentimentul cator mai multi dintre romani

Anonim spunea...

Daca dupa 4 ani de la tragedie nu se cunosc vinovatii,atunci cei din justitie ar trebui,de fapt trebuie sa-si dea demisia fara drept de apel.CORUPTIA conduce Romania!!

Anonim spunea...

18 morti intr-un accident rutier - 0 vinovati. E posibil? din pacate da, in Romania! "Sanatate multa" domnilor din justitie.

Anonim spunea...

Domnilor magistrati de la tribunalul vrancea (nu meritati sa scriu numele institutiei cu majuscule)

Sunt un simplu om ,nu am nici un fel de legatura,interes sau cunostiinţă de cele petrecute la Mihăileşti si este dreptul meu democratic de a analiza si a judeca.

Mă socheaza nesimţirea si cinismul de care au dat dovada acei indivizi care calca in picioare noţiunea de adevar, de dreptate,- care sustin ca au mintea limpede si pot sa judece corect o tragedie in care au murit 18 oameni nevinovati.( si au aplicat cinic principiul "morţii sunt de vină,morţii sa plătească")

Rusine acelor indivizi care se considera JUDECATORI,la tribunalul vrancea in realitate sunt doar niste hiene care se hrănesc din trupurile sfirtecate la MIHAILESTI.Acesti asa zis "judecatori" sunt complici la aceasta crima ,iar viata si istoria a demonstrat ca totul in viata se plateste mai devreme sau mai tirziu .
Este pacat de cei morti,(18 ingeri) - este rusinos ca cei vinovati nu si-au recunoscut vina este si mai mare pacatul acelor judecatori care şi-au asumat o atît de mare responsabilitate şi care in mod cert au gresit,din motive bine cunoscute doar de ei ,de cei apropiati lor si de cei care i-au ajutat sa greseasca astfel,în aşa mod încît fara sa-şi dea seama, în prezent au preluat asupra lor povara bîntuielilor sufletelor celor 18 damnaţi .
Este bine ca uneori sa ne mai putem privi din cind in cind in oglinda fară sa ne fie ruşine
Inca odata ma vad nevoit sa recunosc ca este o rusine sa fi român.
Păcat,
Mi-este scîrba sa vă respect

Anonim spunea...

Regret.
Regert ca m-am nascut in romania sincer cand vad asemenea decizii ale asa numitor judecatori.
ESTE O RUSINE cand dar cu asa ceva ne putem face reclama romaniei in iteriorul granitelor.
Prababil moto-ul 'mereu suprinzatoare' sa referit si la asa ceva.
Imi este rusine pt ca nu pot face nimic pentru a ajuta acesti oameni sa isi gaseasca linistea sufleteasca sau mai bine spus chinurile de zii cu zii prin care trec si au trecut timp de 4 ani;4 ani la finele carora desii decizia nu e finala in acest caz nu pre mai sunt sanse cu adevarat ca vinovatii sa fie gasiti in inchisori de maxima securitate deoarece la fapta comisa ar merita asta si nu ma refer la inchisorile acelea cu televizor si alte conditii europene ci la inchisori care nu au apa potabila,nu au paturi confortabile,nu au radio si televiziune iar hrana zilnica sa le fie ca cea din spitalele de psihiatrie adica cu restrictie calorica mai severa decat hrana soldatilor in al doilea razboi mondial.
Eu unul as sutine desii nu sunt extremist din fire dar mi-as dorii sa mai ia nastere o revolutie dar nu de scapare de sub conducere tirana ci de corupti,hoti,judecatori,politicieni care timp de 17 ani nu au facut nimic in tara aceasta.
leprele societatii romanesti care fac totul posibil sa ramana la putere sa mai suga viata acestu popor ca niste lipitori de 70 si de ani care dorm pe bancile de 5 stele ale parlamentului chipurile pt binele poiporului.
Oameni buni pana societetea romaneasca nu se va scapa de acest fel de oamnei nu avem dreptul sa doar criticam cii sa ne unim si sa realizam noi ce nau facut acestia in 17 ani adica sa ne scapam de ei deoarece altii au facut-o cu multa vreme inaintea noastra si au ajuns de parte.Ne laudam ca am intrat in uniune care defapt e un avantaj doar pt 10% din populatia romana in viata de zii cu zii.
Inca odata Imi pare rau ca pe buletinul meu de identitate scrie cetatean roman si imi e rusine de aceasta denumire.

Anonim spunea...

mi-e rusine ca sunt romanca!desigur,nu spun nimic nou:in tara asta nimic nu te mai mira!traim intr-o tara de rahat!imi pare nespus de rau pentru toti cei care au avut de suferit direct sau indirect in urma accidentului de la mihailesti!sa nu se lase,sa lupte pentru dreptate!
p.s. gobe are multa dreptate!

Anonim spunea...

Absolut normal. Intr-o tara in care se fura in cel mai pur stil mafiot de 17 ani de ce ne-am mai mira de asa ceva. Nu au fost pedepsiti cei care au furat agoniseala tarii adunata in conturile Ceausestilor (Dan Voiculescu(Felix)) sau cei care au furat cu dezlegare de la stat (Vintu cu FNI-CEC) si multii altii ca ei. Atunci de ce ar trebui sa fie pedepsiti niste amarati care nu au respectat cateva reguli referitoare la transportul de substante periculoase. De fapt isi primeste cineva pedeapsa pe care o merita pentru a-si fi batut joc de romani?

Anonim spunea...

Rusine, rusine, rusine! Ceea ce simt acum este revolta, furie si dezamagire.Avem o tara ca "un sat fara caini". "Dreptatea" este doar de parte celor bogati.Am tacut cand ne furau pentru a-si realiza averile, dar sa tacem si cand ne omoara, ne ucid parintii, fratii sau copiii fara macar a fi pedepsiti pentru asta?Rusine, rusine, de 3 ori rusine acestora, dar si acelora care i-au gasit nevinovati.

Anonim spunea...

Nu am nicio legatura directa cu nimeni implicat in acest caz. Am auzit despre el din presa. Pacat. Daca nici dupa 4 ani nu s-a facut dreptate... Ce sperante mai avem? Nu ii inchid pe cei care iau painea de la gura a milioane de romani. De ce i-ar inchide cineva pe cei care au luat viata a 18 oameni? Nimeni "nu vede" nimic, nimeni "nu stie" nimic, nimeni nu face nimic. Imi e rusine ca sunt romanca. Avem o tara frumoasa, dar din pacate furata. Justitia e legata la ochi. Peste tot in lume: un roman a furat in plin centrul Italiei, un roman acuzat de viol, romani implicati in reglari de conturi pe nu stiu unde.
Poate, intrun final, cineva se va gandi sa faca dreptate. Poate nu se va face dreptate in lumea asta, dar Dumnezeu e drept si vede. El sigur va face dreptate mai devreme sau mai tarziu. Nu va ramane nimeni nepedepsit. Va veni vremea ca fiecare sa dea socoteala pt faptele sale. De asta nu ma indoiesc.

Anonim spunea...

Oare de ce sa ne miram ? cind un criminal ca Iliescu se plimba inca in parlamentul romaniei , cind cei mai "tari" securisti au devenit cei mai imbogatiti businessmani

Anonim spunea...

Nu vreau raul nimanui dar as vrea sa aiba si papagalii aia de judecatori soarta acelor mame care in loc sa se bucure pentru copii lor la acea frageda varsta ,acum plang si sunt diperate ca au pirdut o floare din casa.vreau sa uit ca sunt ROMAN.UN JEG TARA, O COCINA.

florin spunea...

imi pare rau de incidentul intamplat,si imi mai pare rau si de romania pt ca este o tara plina de oameni corupti.in tara asta pt cel care omoara 18 oameni,nu exista nici lege nici justitie iar pt cel care fura o paine,exista legi aspre.TRAIM IN ROMANIA SI AICI VOM MURI DE FOAME.ASTA E PAREREA MEA PE CARE MIO SUSTIN.VA MULTUMESC.

florin spunea...

toti sunt niste nenorociti care se fac nevinovati pt niste oameni care nu au avut nicio vina si au murit degeaba.

Anonim spunea...

Cei care au dat aceasta sentinta nu pot fi numiti oameni,ci animale.Niste nenorociti.

Anonim spunea...

Nu se poate asa ceva , ckiar nu va pasa de nimic si de nimeni .. daca era vrun copil sau cineva din familie , atuncea va implicatzi nu ? nu va pasa de familiile raposatiilor ca mor de foame .. nu va pasa de amar si suferinta a fost in sufletu lor . SALBATICILOR . parlamentul si toti judecatori din tzara asta trebuiau sa fie in aceea explozie ./

Anonim spunea...

Am citit comentariile d-vs, sunt cuvinte spuse la nervi atatate cu profesionalism de antena 1.Hai sa gandim mai in profunzime si sa nu mai fim ca niste lupi setosi de singe.Puneti-va pentru o clipa in locul celor incriminati(mentionez ca nu cunosc pe nici unul dintre ei)si ganditi-va ca pana la momentul Mihailesti au mai circulat milioane de masini incarcate cu azotat de amoniu. Unele au fost oprite de politie dar nu s-a sesizat nimic. PUR SI SIMPLU PINA LA ACEL MOMENT NIMENI NU ERA CONSTIENT DE PERICOLUL PE CARE-L REPREZINTA TRANSPORTUL ACESTEI SUBSTANTE.Ganditi-va ca a explodat printr-o serie intreaga de intamplari(substanta s-a amestecat cu maotorina a luat si foc deci a fost incalzita si numai asa a explodat)Si in primul rand a fost soferul de vina.E vreunul dintre d-vs sef de santier sau cu munca de raspundere? Ginditi-va la un scenariu. Sunteti sef de santier, Dorel ia salariu se imbata se rastoarna cu camionul si moare si el si 'x' colegi iar tu faci puscarie.Presa cu bale la gura urla in ziare si la televizor ca-ti vor gitul.E bine? Mi-e mila de cei care au murit,sincer,dar cred ca nu e nimeni absolut vinovat de cele intamplate.

Anonim spunea...

Oameni buni, rudele n-au fost lasate sa-si culeaga mortii sau ce-a mai ramas din ei! Se grabeau tovarasii sa dea drumu' la trafic! Zi de zi trecem cu masina peste cadavre!!! Ce pretentii sa mai avem de la justitie?! Vom plati cu varf si indesat cu totii. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

nici nu ma mir ca nu exista vinovati...doar traim in romania...in cele mai grave accidente si cazuri nu exista vinovati: exmeplu disparitia Elodiei: este foarte clar ca sotul ei a lichidat-o...si a ascuns-o fff bine....dar m-am obisnuit sa nu fie pedepsitit cei vinovati si sa fie pedepsiti cei nevinovati...

alexandra spunea...

imi este mie rusine sa spun k romania este membra a uniunii europene.
si cand ma gandesc k au trecut atata timp si NIMENI dar chiar NIMENI nu a platit pentru ceea ce sa intamplat in anul acela.
pacat.....

Unknown spunea...

Este inadmisibil! In justitia din tara asta mai exista vreun angajat care sa fie cinstit? Nu cred!!!! Daca mistrii de atunci au cautat sa ascunda tot inseamna ca au fost si ei ikmplicati. Rusine lor, in special lui Mitrea, om josnic pe care nu as da nici doi bani.
Mi-e rusine ca sunt roman !!!!! Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care au plecat dintre noi atunci!

Anonim spunea...

Antena 1 - sunteti absolut penibili!
Va folositi de durerea nemarginita si justificata a unor oameni ca sa faceti voi un demers jurnalistic penibili!Voi chiar nu aveti un jurist pe acolo care sa va explice asa, pe intelesul vostru cam cum sta treaba, mai penibililor? Voi chiar nu intelegetzi ca acolo a fost un foarte nefericit cumul de factori care nu era prins in nici o legislatie, si de aceea dpdv juridic e un ACCIDENT nefericit, in care cei judecati NU AU NICI O CULPA PENALA? Imediat dupa acest accident chiar voi ati gasit substanta LA VANZARE INTR-O BENZINARIE, pentru ca nu se incalca nici un normativ valabil in momentul respectiv? Tatal meu, care este un bun cunoscator al transporturilor feroviare, mi-a aratat normativul care reglementeaza transportul ORICAREI substante periculoase pe calea ferata si azotatul de amoniu nici macar nu era trecut!Si la fel este pentru transportul pe auto. Poate pentru transportul naval s-a facut ceva, dupa ce un vapor plin a luat foc si era sa rada orasul Galati prin anii 70, incident dupa care s-a facut si un film cu Toma Caragiu care s-a dat de mai multe ori in ultimi ani.
Inainte e a dansa pe nefericirea unor oameni, ar trebui si voi sa puneti un pic mina pe carte!
Oamenii care va privesc ar trebui sa mai lase OTV si telenovelele si manelele si sa primeasca informatie de calitate, sa-si formeze o cultura generala care sa le dea posibilitatea sa inteleaga astfel de aspecte juridice mai nuantzate, ca sa nu mai fie prostiti toata ziua si de voi, si de politicieni. Ca de-aia romanii nu inteleg cum ii prosteste de exemplu Basescu,care face Constitutia varza, care induce fara rusine ideea ca oricine care voteaza impotriva lui e dusman al tarii si ca are o legitimitate data si de cei care nu s-au prezentat la referendumul de demitere, si care neprezentindu-se ar fi sustinatori de-ai lui, ceea ce dpdv constitutional e o mare prosteala!

Ca justitia romana e jalnica, asta stie oricine: nici un corupt in 17 ani, Bivolaru 3ani pentru 200 milioane USD, retrocedari pe acte de valoarea hiriei igienice, etc, etc,etc et.
Doar ca de data asta chiar au avut dreptate!

Anonim spunea...

Este foarte trist. Mai bine spus foarte dureros ceea ce s-a intamplat, dar din pacate nu exista justitie si dreptate in tara asta pentru noi. Totul e de partea celor cu bani, care fura necontenit si se falesc pe spinarea noastra. Stau si ma intreb daca se va trece odata de stadiul asta si de ceea ce se petrece aici, dar pe zi ce trece tind sa cred ca nimic nu se va schimba. Ce pot sa mai spun in afara de faptul ca "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" si bineinteles ca ne uimeste zi de zi tot mai mult.

Anonim spunea...

Transmiteti va rog continutul acestui mesaj tuturor rudelor mortilor de la Mihailesti si persoanelor ramase mutilate pe viata in urma tragediei.
Senzational: dialog pe Forumul(Social) Realitatea.net intre, mai mult ca sigur dupa felul in care s-a exprimat, proaspat achitatul fost
Director al Doljchim, d-l Ion Gherghe si inspectorul ANSPCP(subsemnatul) care a intocmit procesul verbal pe baza caruia s-a intocmit rechizitoriul in privinta fostului Director d-l Ion Gherghe.
Aveti mai jos link-ul dialogului dintre mine si mai mult ca sigur
d-l Gherghe Ion fostul Director al Doljchim Craiova:

http://forum.realitatea.net/opennewsdrupal//?q=node/10406

Eu stau oricand la dispozitie rudelor celor decedati si celor mutilati in urma tragediei de la Mihailesti pentru a spune tot ceea ce stiu despre ancheta desfasurata la Doljchim.
Cu stima
Stefan Alexandru Iordache

PS
Fiindca acuzatiile ce planeaza asupra conducerii A.N.S.P.C.P. si
fostului Director al Doljchim sunt foarte grave putand genera reactii
disperate din partea acestora, sunt dispus sa pledez prin marturia mea cauza famiilor indoliate si a celor mutilati, exclusiv intr-un cadru strict legal in fata instantei sau public intr-o transmisiune televizata in direct.

Anonim spunea...

Datele mele de contact le puteti afla de la jurnalistii Antenelor:
d-nii Vlad Petreanu, Andi Laslau, Maria Coman, etc carora le-am expediat mail-uri pe aceasta tema si care in mod inexplicabil pentru mine, tac malc.

Anonim spunea...

Nu mai este nimic de comentat in legatura cu cele intimplate.Este peste limitele omenesti ca in urma uni dezastru in care si-au pierdut viata 18 persoane sa nu fie nici un vinovat.Domnilor din justitie ce faceti?cind ve-ti lua masuri impotriva celor care gresesc?cind va ve-ti face datoria sa cum a-ti jurat atunci cind a-ti absolvit?

Anonim spunea...

Mitrea sa dea Domnul sa mori si tu din asa ceva....dar sa fii singurul.........in gm de nenorocit

Anonim spunea...

Enabling laws served to increase the amount of health insurance sold in states. http://insuranceinstates.com/arizona/Phoenix/Lane%20Ehrlich%20Ltd/85012/

Anonim spunea...

alprazolam medication xanax 0.25mg - xanax generic 027

Anonim spunea...

buy tramadol online buy tramadol online no prescription cod - tramadol next day

Anonim spunea...

order alprazolam no prescription what is xanax for - xanax bars v back

Anonim spunea...

cheap tramadol no prescription tramadol medication 100mg - tramadol hcl 50 mg narcotic

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol 50 mg with ibuprofen - buy tramadol in egypt

Anonim spunea...

cheap tramadol safe place buy tramadol online - tramadol medication purchase

Anonim spunea...

order alprazolam no prescription xanax schedule 3 drug - how many 2mg xanax to overdose

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol rxlist - tramadol pain killer dosage

Anonim spunea...

tramadol generic cheap tramadol without prescriptions - tramadol hcl side effects humans

Anonim spunea...

buy tramadol online how to buy tramadol online overnight - tramadol ultram 50

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol tylenol - tramadol 50 mg normon

Anonim spunea...

cialis online no prescription canada generic cialis to usa - cialis 8cpr riv 20mg

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 overnight tramadol no prescription uss - tramadol hcl 50 mg used

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#51602 overdose of tramadol for dogs - tramadol 400 mg a day

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#96430 200 mg tramadol overdose - buy tramadol online with american express

Anonim spunea...

buy tramadol saturday delivery buy tramadol online overnight mastercard - order tramadol online mastercard

Anonim spunea...

buy tramadol buy tramadol 50mg online - tramadol hcl for dogs dosage

Anonim spunea...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 mexican tramadol 100mg - metacam and tramadol for dogs

Anonim spunea...

buy tramadol overnight tramadol dosage maximum dose - 400 mg tramadol high

Anonim spunea...

buy tramadol no prescription tramadol hydrochloride 50mg tablets - tramadol effects

Anonim spunea...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#34852 tramadol withdrawal addiction - buy tramadol in usa

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol and breastfeeding - buy tramadol no rx

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol 50mg tablets uses - tramadol online overnight no prescription

Anonim spunea...

ativan online pharmacy ativan side effects in elderly - ativan withdrawal protocol

Anonim spunea...

http://reidmoody.com/#79166 ativan generic watson - get lorazepam prescription online

Anonim spunea...

buy ativan online ativan dosage in seizure - ativan dosage hours

Anonim spunea...

http://staam.org/#74560 tramadol high forum - treatment for tramadol overdose

Anonim spunea...

Вereits seit mehreren Jahren gіlt Viagгa alѕ
eіneѕ der bekanntesten Orgаsmusmittel fֳ¼r Herren und das аus gutem Grund, denn ԁaѕ Orgаsmusprodukt Viagгa ist
abѕolut wirκsam. Оriginal cialis rezеptfrei
My web site :: cialis

Anonim spunea...

purchase topamax online [url=http://www.topamaxrxonline.net/]Buy Topiramate[/url] discount topamax